Genre Drama
Tijdsduur 96 minuten
Jaar 2022
Land China
Taal Chinees
Ondertitels ENGELS
Regisseur Sixue Qiao
Distributeur Bad Rabbit Pictures
Cast Badema, Yider
Prijzen Winnaar Best Artistic Contribution Hainan International Film Festival 2022, Genomineerd Best Feature Film Hainan International Film Festival 2022, Genomineerd Best Film Tokyo International Film Festival 2022, Genomineerd Lotus Award Competition Bangkok World Film Festival 2022
De reis van de jonge man Alus voert je mee door het indrukwekkende Mongoolse landschap, terwijl hij op zoek is naar de betekenis van thuis en tradities. Een universeel en liefdevol verhaal over familiebanden, zoektochten en los laten.

Synopsis
Alus is een jonge elektronische muzikant. Hij kan het niet verdragen dat zijn moeder, die aan de ziekte van Alzheimer lijdt, als een gevangene in het stadsappartement van zijn broer leeft. Op een dag besluit Alus haar mee terug te nemen naar het Mongoolse grasland, op zoek naar de plek waar zij vandaan komt. Terwijl de toestand van zijn moeder verslechtert, probeert Alus te voorkomen dat ze verdwaalt door zijn moeder met een touw aan hem vast te binden. Ondertussen leert hij alles over de traditionele Mongoolse benadering van leven en dood.

The Cord of Life
Filmcommissielid Krista Vos zegt over deze film:
"Ontroerende film over een zoon en zijn dementerende moeder, het avontuur waar ze zich samen in storten en de cultuur die hij was vergeten. Prachtige beelden en een verhaal wat je absoluut bijblijft!"