Genre Comedie, Drama, Thriller
Tijdsduur 132 minuten
Jaar 2019
Land Zuid-Korea
Taal Koreaans
Ondertitels Nederlands
Regisseur Bong Joon Ho
Distributeur Septemberfilm
Scenario Bong Joon Ho, Jin-won Han
Cast Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, Yeo-jeong Cho
Prijzen Winnaar Oscar Best Motion Picture of the Year 2020, Winnaar Oscar Best Achievement in Directing 2020, Winnaar Oscar Best Original Screenplay 2020, Winnaar Oscar Best International Feature Film 2020, Winnaar BAFTA Awards Best Screenplay (original) 2020, Winnaar BAFTA Awards Best Film Not in the English Language 2020
Een unieke kans om deze Zuid-Koreaanse parel nog een keer op het grote doek te zien. Parasite heeft ontelbaar veel prijzen in de wacht gesleept, waaronder een Gouden Palm, een Golden Globe en een BAFTA. De film van Bong Joon-ho won de Oscars voor beste film, beste regie, beste script en beste niet-Engelstalige film. 

Synopsis
De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. 

Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Parasite
Filmcommissielid Krista Vos zegt over deze film:
"Als je van spannende speelfilms houdt met  bijzondere wendingen en een tikkeltje humor, dan is deze film echt iets voor jou!"