Genre Animatie
Tijdsduur 90 minuten
Jaar 2022
Land Angola
Taal Portugees
Ondertitels Nederlands
Regisseur José Miguel Ribeiro
Distributeur Periscoop Film
Cast Elisângela Kadina Rita, Catarina André (Soldier Woman), Marinela Furtado Veloso (Masked), Feliciana Délcia Guia (Yara), Vitória Adelino Dias Soares (Lelena)
Prijzen Winnaar Best Animated Feature Guadalajara International Film Festival 2022, Winnaar Best International Fiction Feature São Paulo International Film Festival 2022
Verbluffend speelfilmdebuut en indrukwekkende animatie, dat de vreselijke gevolgen van de oorlog toont vanuit een vrouwelijk perspectief. De vrouwen zijn echter niet passief, maar spelen een zeer actieve rol.

Synopsis
Angola. Drie generaties vrouwen getroffen door de oorlog: Lelena (de grootmoeder), Nayola (de moeder) en Yara (de dochter). Twee verhaallijnen die samenkomen en getuigenis afleggen van een onverwoestbare liefde. Nayola gaat op het hoogtepunt van de oorlog op zoek naar haar vermiste man. Tientallen jaren later is het land eindelijk in vrede, maar Nayola is niet teruggekeerd. Yara is een rebelse tiener en een subversieve rapzangeres geworden. Lelena probeert haar in bedwang te houden uit angst dat de politie haar komt arresteren.

Nayola
Filmcommissielid Martin van Geffen zegt over deze film: 
"Deze film is meer dan 'zomaar' een animatie. De kleuren spatten van het scherm af en het gebruik van geluid is heel bijzonder. Een gedurfde verbeelding van de gevolgen van het leven met oorlog."