Genre Drama
Tijdsduur 123 minuten
Jaar 2022
Land Japan
Taal Japans, Koreaans
Ondertitels Nederlands
Regisseur Koji Fukada
Distributeur Imagine Film
Cast Win Morisaki, Fumino Kimura, Hirona Yamazaki, Tomorô Taguchi, Kento Nagayama
Prijzen Genomineerd Best Non-U.S. Release Online Film Critics Society Award 2023, Genomineerd Best Narrative Feature Philadelphia Film Festival 2022, Genomineerd Tromso International Film Festival 2023, Genomineerd Best Film Venice Film Festival 2022
In Love Life schijnt de getalenteerde regisseur Kôji Fukada opnieuw zijn licht op de complexiteit van menselijke relaties en het omgaan met grote emoties als liefde en verdriet. Het bitterzoete drama werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival Venetië en internationaal door de filmpers bejubeld.

Synopsis
Taeko woont met haar man Jiro en haar zesjarige zoontje Keita, uit een vorig huwelijk, in een kleine flat in de stad. Hoewel Jiro’s ouders om de hoek wonen, is de familieband niet hecht. Ze hebben moeite met het huwelijk en wensen een eigen kleinzoon. Als na een tragisch ongeluk de biologische, dove vader van Keita weer opduikt, raakt de familie nog meer ontregeld. Gedreven door pijn en schuldgevoel stort Taeko zich op het helpen van haar oude liefde, hetgeen haar relatie met Jiro onvermijdelijk op het spel zet.

Love Life
Filmcommissielid Krista Vos zegt over deze film:
"Love Life is ontroerend, hoopvol, met een lach en traan. Dit mooi verfilmde verhaal roept bij iedereen een bepaalde herkenbaarheid op en moet je echt gezien hebben!"