Genre Avontuur, Drama
Tijdsduur 103 minuten
Jaar 2022
Land Colombia
Taal Spaans
Ondertitels ENGELS
Regisseur Laura Mora Ortega
Distributeur B TEAM PICTURES Filmfactory
Cast Carlos Andrés Castañeda, Davison Florez, Brahian Acevedo
Prijzen Winnaar Best Production Design Chicago International Film Festival 2022, Winnaar Best Film San Sebastián International Film Festival 2022, Winnaar Feroz Zinemaldia Award San Sebastián International Film Festival 2022, Winnaar SIGNIS Award San Sebastián International Film Festival 2022, Winnaar Crème de la Crème Award Warsaw International Film Festival 2022, Winnaar Best International Feature Film Zurich Film Festival 2022
Laura Mora's "The Kings of the World" heeft geen gebrek aan prachtige shots. Tijdens deze Colombiaanse roadtrip volgen we vijf tieners die een nieuw leven willen beginnen, weg van het geweld en de armoede waarmee ze zijn opgegroeid. Terwijl de film de drukke straten van Medellin verlaat en de mistige landschappen van de Andes ingaat, legt Mora een visioen vast van dit land in transitie, dat even verbluffend als oogverblindend is.

Synopsis
Rá, Culebro, Sere, Winny en Nano leven in de straten van Medellín. De vijf kinderen hebben geen contact meer met hun familie. Ze vormen een soort broederlijke clan, waarin ze hun weg moeten zien te vinden in een parallelle wereld zonder wetten. Daarbij houden ze idealen als vriendschap en waardigheid hoog, maar tonen ze ook ongehoorzaamheid en verzet. Op een gevaarlijke en bijzondere reis, begeeft de groep jongeren zich in de diepten van het Colombiaanse binnenland. Daar hopen ze een stuk land te vinden dat Rá van zijn overleden grootmoeder heeft geërfd.

Los Reyes del Mundo
Filmcommissielid Mienke Pouw zegt over deze film:
"Het hoopvolle verhaal van vijf Colombiaanse jongens die op reis gaan naar een betere toekomst. Een intieme film met een werkelijk magische cinematografie!"