Het IFFG hecht een grote waarde aan de zichtbaarheid van de producties van jonge onafhankelijke filmmakers en aanstormend filmtalent. Daarom zet het IFFG filmmakers, editors en acteurs uit eigen stad en regio jaarlijks in de spotlights. Je leert ze kennen tijdens het Lokaal Talent Programma, gepresenteerd door Martin Koolhoven! 

Ook deze editie hebben we weer drie prachtige korte films en een documentaire  in ons Lokaal Talent Programma opgenomen. De films zijn geselecteerd op basis van bijzondere prestaties, sociaal-maatschappelijke betrokkenheid en actuele thema's. Een boeiend en verrassend programma, inclusief nagesprekken met de makers.

Vlucht Still 1.png
VLUCHT
Frank Hartman

Nadat een natuurramp in West-Europa toeslaat, is Bobby gedwongen om met haar baatzuchtige vader te vluchten en op zoek te gaan naar een boot die ze naar een veilig land brengt. Door hun onenigheid en de intense reis komen onverwerkte familieproblemen naar boven. Pasals haar vader een groot offer maakt, lukt het Bobby om hem weer in haar hart te sluiten.

Lees meer >

Arie7.png
ARIE
Rens van Weerdenburg

De ouder wordende Arie dreigt in de vergetelheid te raken. Nadat hij vergeten wordt door het verzorgingstehuis voor het wekelijkse uitje komt hij in aanraking met een groepje studenten. Als ze op een studentenfeest aankomen kijkt Arie zijn ogen uit, hij wordt ineens weer geliefd. Zij bezorgen hem de tijd van zijn leven. Niks staat hem meer in de weg tot zijn gezondheid om de hoek komt kijken...

Lees meer >

AMY&MAY-groen.jpg
AMY & MAY
Catherina Iosifidis

May is samen met haar beste vriendin Amy op vakantie in Zuid-Limburg. Op een avond besluiten ze naar een illegaal rave feestje te gaan in een grot. Eenmaal aangekomen blijkt echter dat ze andere verwachtingen hebben van de avond. Amy blijft steeds de aandacht van twee Franse jongens op te zoeken en May doet tegen haar zin in ook mee. Zal ze uiteindelijk haar eigen keuzes durven te maken?

Lees meer >

Foto George.jpg
De Toemoek Hoemak Expeditie
Freek de Goeje

In Wayana lopen we in de voetsporen van de overgroot oom Claudius de Goeje. Hij was een ontdekkingsreiziger die Suriname in kaart heeft gebracht en de eerste contacten legde met de Wayana, de inheemse bevolking van Suriname. Honderd jaar later is de Wayana cultuur aan het verdwijnen en wordt hun omgeving ontbost. Voor de Wayana is het koloniale verleden nooit gestopt. Dezelfde wetten en regels van vroeger gelden voor hen nog steeds.

Lees meer >