Genre Drama, Thriller, Western
Tijdsduur 103 minuten
Jaar 2022
Land Verenigde Staten
Taal Engels
Ondertitels Nederlands
Regisseur Daniel Goldhaber
Distributeur The Searchers
Cast Ariela Barer, Kristine Froseth, Lukas Gage, Forrest Goodluck, Sasha Lane, Marcus Scribner, Jake Weary
Prijzen Genomineerd Platform Prize Toronto International Film Festival 2022, Genomineerd Jury Award Philadelphia Film Festival 2022, Genomineerd Palm Springs International Film Festival 2023, Winnaar Alexander Mouret Award 2022 ,Genomineerd Jongerenjury Award Leiden Internationaal Film Festival 2022
In deze spannende film volgen we een groepje  jonge mensen die in opstand komen tegen klimaat vervuilers. Bijzonder is dat de regisseur vooral de menselijke kant van klimaatverandering en klimaatactivisme laat zien. Hij baseerde zijn film op het manifest van Andreas Malm, dat pleit voor sabotage als noodzakelijk onderdeel van eco activisme.

Synopsis
Een groep jonge klimaatactivisten beraamt het plan om een oliepijpleiding in Texas te laten exploderen. Zij maken zich grote zorgen om de klimaatverandering en de gevolgen. Het vraagt doorzettingsvermogen en moed, maar ze vertrouwen op elkaar. Met hun gewaagde plan proberen ze de grote oliebedrijven, die het milieu aantasten, te saboteren.

How to Blow Up a Pipeline
Filmcommmissielid Anika van der kevie zegt over deze film:
"Een film over jongeren en activisme, maar vooral over het waarom. Als je persoonlijk wordt geraakt, verandert je kijk. Een film voor jong & oud, voor iedereen!"