Genre Drama, Crime
Tijdsduur 114 minuten
Jaar 2022
Land Mexico
Taal Spaans
Ondertitels Nederlands
Regisseur Alejandra Márquez Abella
Distributeur Amazon
Cast Gerardo Trejoluna, Paloma Petra, Dolores Heredia, Mayra Hermosillo, Francisco Barreiro
Prijzen Genomineerd Feature Film Berlin International Film Festival 2022, Winnaar Best Feature Film Morelia International Film Festival 2022, Winnaar Best Actor Morelia International Film Festival 2022, Winnaar Best Screenplay Morelia International Film Festival 2022
Alejandra Márquez Abella's derde speelfilm speelt zich af in de Noord-Mexicaanse staat Nuevo León. Terwijl het landschap en de ranch voor indrukwekkende beelden zorgen, vertelt het een verhaal over bezetenheid, moed, corruptie en wreedheid.

Synopsis
Rosa is werkzaam op de ranch van haar baas Don Reynaldo, wiens jagers imago niet overeenkomt met de waarheid. Rosa wordt dagelijks gecommandeerd en doet onopgemerkt haar werk, terwijl Don Reynaldo’s familie de orde probeert te handhaven na een bezoek van enkele mannen aan de ranch. Don Reynaldo wil de boerderij van zijn voorvaderen beschermen, maar voelt een dreigend gevaar. En aan wiens kant staat Rosa eigenlijk?

El Norte Sobre el Vacío
Filmcommissielid Anika van der kevie zegt ovre deze film:
"Voor de liefhebber van Mexico, spanning en intrige is deze film een must-see. De film boeide mij van de eerste tot de laatste minuut."