Genre Drama, Thriller
Tijdsduur 138 minuten
Jaar 2022
Land Zuid-Korea
Taal Koreaans
Ondertitels Nederlands
Regisseur Park Chan-wook
Distributeur Cinéart
Cast Tang Wei, Go kyung-pyo, Park hae-il
Prijzen Winnaar Beste Regisseur (Park Chan-wook) Cannes Filmfestival 2022, Nominatie Beste Film (Niet-Engelstalig) Golden Globes 2023, Officiële Selectie Cannes Filmfestival (Hoofdcompetitie) 2022, Officiële Selectie Toronto Filmfestival (Special Presentations) 2022
Met humor en melancholie schept Park Chan-wook een romantische, intrigerende film met een ingenieus plot en wonderschone beelden. Een mysterieuze thriller die in Cannes de prijs voor beste regie kreeg, maar volgens de internationale filmpers eigenlijk de Gouden Palm verdiende.

Synopsis
De ijverige detective Hae-joon onderzoekt de verdachte dood van een man die van een berg is gevallen. Seo-rae, de weduwe van de man, lijkt niet erg rouwig om het verlies. Hae-joon heeft zijn bedenkingen, maar raakt in de ban van deze ongrijpbare vrouw. Is ze echt zo onschuldig als ze lijkt?

Decision to Leave
Filmcommissielid Martin van Geffen zegt over deze film:
"Whodunits zijn populair en spannend. Maar wat regisseur Park Chan-wook neerzet is meer dan dat. Zijn film is mysterieus, romantisch en sensueel. Een wonderschone filmparel die ik niet had willen missen."