Genre Drama
Tijdsduur 126 minuten
Jaar 2022
Land Iran
Taal Perzisch, Farsi
Ondertitels ENGELS
Regisseur Vahid Jalilvand
Distributeur The Match Factory
Cast Navid Mohammadzadeh, Diana Habibi, Amir Aghaee, Saeed Dakh, Danial Kheirikhah
Prijzen Genomineerd voor Golden Lion Best Film Venice Film Festival 2022, Genomineerd voor Best Film Award Lisbon & Estoril Film Festival 2022, Genomineerd voor Best Performance Asia Pacific Screen Awards 2022, Genomineerd voor Best Screenplay Asia Pacific Screen Awards 2022
Een intrigerende film met diverse lagen die vraagt om optimale aandacht van de kijker. Het verhaal neemt je steeds mee naar een ander niveau, een herinnering, een moment terug in de tijd. Toch ben je op één plek, in het appartement van Ali. Regisseur Vahid Jalilvand levert een ambitieuze prestatie.

Synopsis
Ali, een blinde man, probeert een einde aan zijn leven te maken als hij wordt onderbroken door de conciërge van zijn gebouw. Hij krijgt te horen dat de politie op zoek is naar een vrouw die is ontsnapt en zich ergens in het gebouw heeft verstopt. Beetje bij beetje komt Ali erachter dat de voortvluchtige vrouw, Leila, in zijn appartement is. Na deelname aan een arbeidersprotest dat tot chaos leidde, is ze radeloos over haar vierjarige zoon die verdwaald was, toen ze werd meegenomen in een politiebusje. Geleidelijk raakt Ali emotioneel aan haar gehecht. Omdat hij de realiteit wil ontvluchten, wordt het helpen van Leila een toevluchtsoord in zijn eigen wereld van verbeelding.

Beyond the wall
Filmcommissielid Catherina Iosifidis zegt over deze film: 
"Als je houdt van verhalen over mensen die elkaar in uitzonderlijke omstandigheden helpen en je een kleine plottwist wel kan hebben, dan is deze film echt iets voor jou."