Genre Drama
Tijdsduur 90 minuten
Jaar 2022
Land Azerbeidzjan
Taal Russisch, Azerbaijani
Ondertitels Nederlands
Regisseur Thamina Rafaella
Distributeur Noori Pictures
Cast Melek Abbaszade, Zemfira Abdulsamadova, Nurlan Agayev
Prijzen Winnaar HFPA Special Prize Venice Film Festival 2022, Genomineerd Audience Award Hamburg Film Festival 2022
Regisseur en acteur Thamina Rafaella toont in haar film op een bijzonder sterke wijze het verband tussen oorlog en het patriarchaat, een maatschappij waarin mannen een dominante rol spelen. Zij vertaalt dit naar de ervaring van een vrouw die vecht voor de voogdij over haar kind, te midden van de oorlog waarin duizenden vrouwen hun kinderen verliezen.

Synopsis
Terwijl de Tweede Nagorno-Karabach-oorlog, een strijd tussen Azerbeidzjan en Armenië woedt, heeft Banu vier dagen de tijd om iemand te vinden die haar kan steunen in de rechtbank. Banu wil scheiden staat tegenover haar invloedrijke man Javid. 

Hij probeert de volledige voogdij over hun zoon Ruslan te krijgen door te beweren dat Banu aan psychiatrische problemen lijdt. Banu zet alles op alles om iemand te vinden die haar kan helpen, terwijl ieders aandacht in beslag wordt genomen door de aanhoudende oorlog.

Banu
Filmcommissielid Catherina Iosifidis zegt over deze film:
"Een bijzonder feministisch verhaal wat kracht en hoop uitstraalt, tegen een achtergrond die laat zien hoe het is om in de laatste dagen van oorlogstijd te leven. Een echte aanrader."