Genre Coming of age, drama
Tijdsduur 104 minuten
Jaar 2022
Land Palestina, Frankrijk, Tunesië, Qatar
Taal Arabisch, Hebreeuws
Ondertitels ENGELS
Regisseur Firas Khoury
Distributeur MPM Film
Cast Mahmoud Bakri, Sereen Khass, Saleh Bakri, Mohammad Karaki
Prijzen Winnaar Audience Award Cairo International Film Festival 2022, Winnaar Best Actor Cairo International Film Festival 2022, Winnaar Best Film Golden Pryamid Cairo International Film Festival 2022, Genomineerd voor Best Youth Feature Film Asia Pacific Screen Awards 2022
Het opgroeien van de jonge Tamer en zijn worsteling met zijn identiteit en de politieke ontwikkelingen worden sterk neergezet in dit gevoelige politieke drama. De symboliek - en kracht - van een vlag wordt door regisseur Koury nog eens heel duidelijk gemaakt.

Synopsis
Hoewel Tamer in een Arabisch dorp woont, is hij een Palestijns staatsburger van Israël, een identiteit vol tegenspraak en repressie. Tamer en zijn vrienden leiden het leven van typische middelbare scholieren, tot de komst van de mooie Maysaa.

Tamer is onder de indruk van Maysaa. Hij probeert dichter bij het meisje te komen en wordt aangetrokken door een groep die op zoek is naar een daad van verzet. Aan de vooravond van de Israëlische onafhankelijkheidsdag, een rouwdag voor de Palestijnen, stemt Tamer ermee in om deel te nemen aan een mysterieuze vlag operatie.

Alam
Filmcommissielid Martin van Geffen zegt over deze film:
"Dit debuut van regisseur Firas Khoury laat de jeugdige onschuld, liefde en passie zien in een wereld waar de zware geschiedenis van het land en een onderdrukkend systeem altijd aanwezig is."