Awards

Tijdens het filmfestival van 13 t/m 17 april 2022 hebben we een prachtige selectie aan films bekeken. Zowel de bezoekers als de IFFG Jongerenjury kregen daarbij de rol als beoordelaar. 

Voor de IFFG Youth Jury Award was een aantal films uit het festivalprogramma geselecteerd. De Jongerenjury maakte tijdens de Slotavond de winnaar bekend: Yuni van regisseur Kamila Andini. Een film over doorzettingsvermogen en breken met tradities om als jonge vrouw je dromen te kunnen naleven.

“Elk jaar zijn er films die boven de andere uitstijgen en dit jaar was Yuni van Kamila Andini daar één van. De cinematografie van deze film was schitterend en de mix van thema's als liefde, feminisme en onmacht zorgden ervoor dat je als kijker gegrepen werd door het verhaal. Na de film waardeerden we ons leven hier in Nederland extra.” - Jongerenjury lid Elisa Westerlaken

De winnaar van de Audience Award is, zoals de naam het al zegt, door jullie bepaald. Gedurende het festival hebben bezoekers hun stem laten horen en aangeven wat ze van een film vonden. De IFFG Audience Award 2022 is naar de film You Resemble Me gegaan van regisseur Dina Amer.