Randprogramma 2021

Om het festival nog meer te beleven, zorgen wij voor boeiende en verrassende randprogrammering. Na het vertonen van een film, gaan wij waar mogelijk graag het gesprek aan met regisseurs, acteurs en andere betrokkenen van over de hele wereld. Met Q&A’s gaan we de diepte in en stellen we de vragen die jij graag beantwoord had gezien. Daarnaast gaan we door middel van pannelgesprekken graag nog wat dieper op de thema's van bepaalde films in. 

Panelgesprekken
Randprogramma 2021
Naamloos.png

No Hard Feelings

Na No Hard Feelings gaat host Jan Ottevanger in gesprek met Maarten Venhoves, Noor van Middelkoop en Marijn Baggerman over identiteit en LHBTIQ+. Bekijk het interview hier.

Naamloos.png

Lokaal Talent Programma

Na de films STER en Hopsa Heisasa, gaat onze host in gesprek met regisseur Vincent van den Ouden. Hij zal ingaan op de start als jonge filmmaker en wat er bij kwam kijken om zijn afstudeerfilm Hopsa Heisasa te maken. Bekijk het interview hier

Interviews
Randprogramma 2021
Reinout van den Bergh.jpg

In gesprek met fotograaf Reinout van den Bergh

Fotograaf en curator van BredaPhoto Reinout van den Bergh verzorgde het beeld van het IFFG 2021. Wat zie jij?! Wat ziet Reinout als hij door zijn lens kijkt en de foto schiet? Hij praat hierover met fotograaf Ferry Verheij. Bekijk het interview hier.

Sara  Farhad (002).jpg

CARTOONALS by Farhad & Sara

De Iranese filmmakers en kunstenaars Farhad Foroutanian en Sara Behrad maakten vier bijzondere cartoonal films. Hun liefde voor kunst, muziek en films spreekt boekdelen. Bekijk het interview met Farhad en Sara hier

LunaElisa.png

In gesprek met twee leden van de jongerenjury

Jongeren jury members Luna Verheij en Elisa Westerlaken in gesprek over wat zij verwachtten en waar zij naar uitkeken tijdens het jureren. En wie ontvangt de Youth Jury Award 2021 thuis? Bekijk het interview hier.

Q&A's
Randprogramma 2021
Carlos Armella.jpg

De Mexicaanse regisseur Carlos Armella vertelt over zijn humoristische film Go Youth! Of te wel Anímo Juventud! Bekijk hier het interview. 

Maite Alberdi.jpg

The Mole Agent, een spion in het bejaardentehuis, dan wil je toch weten hoe regisseur Maite Alberdi tot dit verhaal kwam. Bekijk hier het interview. 

unnamed.png

Regisseur Atiq Rahimi van onze openingsfilm Notre Dame du Nil vertelt over deze prachtige film die hij maakte. Bekijk hier het interview.

Ana Katz.jpg

Ana Katz vertelt je meer over haar bijzondere zwart/wit film The Dog who wouldn’t be quiet. Hoe kijkt zij tegen de huidige tijd aan, haar film raakt het nu. Bekijk het interview hier

Yoon dan bi.jpg

Moving on, het pure verhaal gebaseerd op eigen ervaringen van regisseur Yoon Dan-bi. Zij vertelt je graag meer. Bekijk het interview hier

Melina Leon.jpg

Na de Peruaanse debuut speelfilm Canción sin Nombre vertelt regisseur Melina León wat haar bewoog deze film te maken. Bekijk hier het interview.