Awards 2021

Een film maak je niet zomaar. En zeker niet als je in een land woont waar een film maken bijzonder is. Wereldcinema vraagt om creativiteit, doorzettingsvermogen, overtuiging en volharding. De makers leggen een lange weg af van start tot eindproduct. Het IFFG vindt dat deze films hun welverdiende aandacht moeten krijgen en wil filmmakers stimuleren hiermee door te gaan.

Publieksprijs 2021 voor The end will be spectacular

De IFFG publieksprijs is een stimulans en een compliment tegelijk. Je kunt stemmen op de geselecteerde films die jij ziet tijdens het festival. Het draait daarbij om jouw smaak, jouw oordeel en jouw stem. Je brengt je stem uit na het zien van de film door middel van een IFFG-stemkaart. Deze worden tijdens het festival door de vrijwilligers verstrekt. Na afloop van de films worden alle stemmen bij elkaar opgeteld en wordt de publiekswinnaar bekend gemaakt!

De publieksprijs van IFFG 2021 ging naar The end will be spectacular van Ersin Celik. De filmmaker houdt de doden levend door het vertellen van zijn verhaal. Een bijzondere oorlogsfilm gebaseerd op waargebeurde feiten en heel bijzonder gefilmd.

Awards 2021

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Youth Jury Award 2021 voor Canción sin Nombre
Awards 2021

Zondagavond 18 april maakten de vertegenwoordigers van de jongerenjury bekend dat de film Canción sin Nombre van de Peruaanse regisseur Melina León de Youth Jury Award IFFG 2021 in de wacht heeft gesleept.

Het verhaal neemt je mee naar het Peru van 1988, een tijd van grote politieke en financiële onrust, hyperinflatie en terroristisch geweld. De linkse guerrillabeweging ‘Lichtend Pad’ is net in opkomst.

Georgina Condori is een zwangere Andes-boerenvrouw die in een kale houten hut woont in een van de sloppenwijken aan de kust in de buurt van de hoofdstad Lima.

Ze wordt naar de stad gelokt door een radioadvertentie die gratis ‘medische hulp’ belooft. Zodoende bevalt ze van haar baby in een kliniek in de binnenstad. Maar het personeel neemt haar pasgeboren dochter mee, zogenaamd voor routinecontroles. Het verandert haar leven voorgoed.

Pim van den Dool, vertegenwoordiger van de jongerenjury, over hun de keuze: ‘De film raakte ons diep, het verhaal blijft nog lang hangen. Maar juist de manier van film, de bijzondere cinematografie en het sterke acteerwerk van Georgina Condori, actrice Pamela Mendoza, maakt dat wij de film hoog waardeerden. Een indrukwekkende film met overtuiging en grote passie gemaakt door Melina León’.

Special mention No Hard Feelings
Het was een ‘close finish’ ten opzicht van nummer 2, de film No Hard Feelings (originele titel Futur Drei) van regisseur Faraz Shariat meldde collega jurylid Demi Drost. ‘Deze film vonden wij zo verfrissend, zo vlot met ook sterk acteerwerk. De film boeit je direct, van begin tot eind’, aldus Demi.