Bekijk ons festivalarchief

IFFG 2021

IFFG 2021 vond online plaats. Een ander festival dan voorgaande jaren, maar zeker een succes. Op woensdagavond opende directeur Anika van der Kevie het festival, live vanuit Theater de Nieuwe Doelen.

Zo’n 450 online bezoekers zagen vervolgens de film Notre-Dame du Nil in hun eigen huiskamer. Een prachtige film over een katholiek internaat in Rwanda, waar de toekomstige elite van het land gevormd wordt. De meisjes delen op school dezelfde dromen en twijfels. Na afloop was er een verdiepend interview te zien met de Frans-Afghaanse regisseur Atiq Rahimi. De film en openingsavond werden goed ontvangen door de thuiskijkers en de reacties waren hartverwarmend.

In de vier dagen daarop volgden 30 films van over de hele wereld met elk een bijzonder verhaal en belangrijke boodschap. Zo keken we naar een adoptieverhaal in Japan, een ambitieus natuurproject in Afrika, een reis voor scheidingspapieren door Palestina, een coming-of-age over een liefde tussen twee jonge mannen in Duitsland, een bijzonder verhaal over een vrouw op de steppe in Mongolië en nog véél meer.

Ook dit jaar was er een aanvullend randprogramma met verschillende Q&A’s en panelgesprekken waarin er verschillende thema’s werden uitgelicht. Op donderdag en vrijdag vertoonden we diverse schoolvoorstellingen op locatie in de klas.

IFFG Poster IFFG 2021_DEF_LR.jpg

Er waren twee films, van de  jonge, regionale makers Vincent van den Ouden en Catherina Iosofidis,  te zien in het Lokaal Talent Programma. De jongerenjury reikte dit jaar voor het eerst de Youth Jury Award uit. Deze prijs ging naar de Peruaanse film Canción sin Nombre van Melina Leon en regisseur Ersin Çelik mocht voor zijn film The End Will Be Spectacular de publieksprijs in ontvangst nemen.