Blader door ons festivalarchief:

IFFG 2022

Van 13 t/m 17 april beleefden wij de 6e editie van het Internationaal Film Festival Gorinchem. Het was enorm kleurrijk en wat waren wij blij om te zien dat vele bezoekers hun weg weer vonden naar de theaters.

5 dagen lang genoten onze bezoekers van ijzersterke films, waaronder vele (voor)premières. Daarnaast hadden we online Q & A’s, de aanwezigheid van regisseur Hiner Saleem met twee hoofdrolspelers uit de film Goodnight Soldier en waren er verschillende talks. Na elke film konden bezoekers lekker napraten in ons festivalcafé en in de avonden zorgde verschillende live optredens ervoor dat de voetjes van de vloer gingen.

Het festival opende met de voorpremière van Ali & Ava, waarbij 300 genodigden genoten van een feestelijke openingsavond. In totaal kende het programma 42 filmvertoningen en een boeiend, uitverkocht Lokaal Talent Programma. Donderdag 14 april genoten bijna 500 scholieren van twee films over jongeren en hun doorzettingsvermogen: Shabu en Casablanca Beats.

Het festival sloot zondagavond feestelijk af met bekendmaking van de IFFG Youth Jury Award 2022. De Jongerenjury koos voor de film Yuni van regisseur Kamila Andini. Een film over doorzettingsvermogen en breken met tradities om als jonge vrouw je dromen te kunnen naleven. De winnaar van de IFFG Audience Award 2022 is de film You Resemble Me van regisseur Dina Amer.

Naamloos.png

Zet het volgende festival, 12 – 16 april 2023, alvast in je agenda! Gelukkig hebben we een jaarrond programma en hoeven we elkaar dus niet een jaar te missen. We organiseren elke maand een Monday Movie Night én in de zomer zijn we terug met IFFG Buitenbios. Het festival van dit jaar is over, maar we zijn nog maar net begonnen. SEE U!