Awards

Filmmakers leggen een lange weg af van start tot eindproduct. Volgens ons is dat reden genoeg om deze films hun welverdiende aandacht te geven en we willen natuurlijk de filmmakers stimuleren hiermee door te gaan. De IFFG Youth Jury Award en IFFG Audience Award zijn een stimulans en een compliment tegelijk.

Vorig jaar hebben we van 13 t/m 17 april 2022 naar een prachtige selectie aan films gekeken. Zowel de bezoekers als de IFFG Jongerenjury kregen daarbij de rol als beoordelaar. De Jongerenjury maakte tijdens de Slotavond de winnaar bekend: Yuni van regisseur Kamila Andini. Een film over doorzettingsvermogen en breken met tradities om als jonge vrouw je dromen te kunnen naleven. De winnaar van de Audience Award 2022 is, zoals de naam het al zegt, door de bezoekers bepaald. De IFFG Audience Award 2022 is naar de film You Resemble Me gegaan van regisseur Dina Amer.

Ook dit jaar zullen we weer twee awards uitreiken. Wij zijn benieuwd waar de stemmen naartoe gaan. Kom en beleef de 7e editie van het Internationaal Film Festival Gorinchem van 13 t/m 16 april 2023!

Awards