Awards

Publieksprijs
Een film maak je niet zomaar. En zeker niet als je in een land woont waar een film maken bijzonder is. Wereldcinema vraagt om creativiteit, doorzettingsvermogen, overtuiging en volharding. De makers leggen een lange weg af van start tot eindproduct. Het IFFG vindt dat deze films hun welverdiende aandacht moeten krijgen en wil filmmakers stimuleren hiermee door te gaan. De IFFG publieksprijs is een stimulans en een compliment tegelijk. 
Awards

IFFG betrekt de kijker hier graag bij. Daarom kun je stemmen op de geselecteerde films die jij gaat zien tijdens het festival. Het draait daarbij om jouw smaak, jouw oordeel en jouw stem. Breng je stem uit na het zien van de film door middel van een IFFG-stemkaart. Deze worden tijdens het festival door de vrijwilligers verstrekt. Na afloop van de films worden alle stemmen bij elkaar opgeteld en wordt de publiekswinnaar bekend gemaakt!

Publieksprijs 2019:

Capharnaüm - Nadine Labaki 

 

Publieksprijs 2018:

Doof Kind - Alex de Ronde

Awards
Jongerenjury

Het IFFG kent vanaf 2020 een JongerenJury. Het IFFG wil jongeren uit de regio de kans geven om hun stem te laten horen tijdens het festival. Zij bekijken 6 geselecteerde films en brengen hun waardering uit. De film die het best gewaardeerd wordt door de JongerenJury ontvangt de award. 

De JongerenJury is voorafgaand aan het festival geselecteerd op basis van interesse, betrokkenheid en activiteit in de filmwereld. De jury bekijkt tijdens het festival niet alleen diverse films, de jongeren mogen ook een kijkje nemen achter de schermen. Ze ontmoeten filmmakers, gastsprekers en acteurs om hun kennis te verbreden en te bepalen welke film de award verdient.