Archief: Specials

Naast onze programmering tijdens het jaarlijkse filmfestival, vertonen wij ook bijna iedere maand een IFFG-Special: van verrassingsfilms met verrassingslocaties, tot films met bijzondere sprekers, tot films in combinatie met muziek, dans of heerlijk eten. 

Kijk op deze pagina terug op de meest recente specials of klik op een van de jaartallen om nog meer specials te bekijken. Ga voor meer foto's van de IFFG-Specials naar onze Facebookpagina

SPECIALS 2020
SPECIALS 2019
SPECIALS 2018
SPECIALS 2017
11 maart 2020 | IFFG Food Special
Archief

IFFG besteedde in samenwerking met Stichting Goeie Grutten aandacht aan het initiatief van agrarisch ondernemer Geert van der Veer van Herenboeren. In Theater Peeriscoop werd voor zo’n 70 geïnteresseerden de documentaire ‘Eten van eigen hof’ vertoond.

Documentairemaker Barend Hazeleger verzorgde de inleiding en gaf het publiek een kijkje achter de schermen. Herenboer Geert van der Veer en melkveehouder Cees de Jong schoven aan bij het panelgesprek dat geleid werd door dagvoorzitter en agrarisch ondernemer Jan Arie Koorevaar.  Wethouder Teunis Slob van de Gemeente Molenlanden nodigde uit voor verdere gesprekken met betrokkenen en geïnteresseerden. 

IFFG Black Ticket | 14 februari 2020

IFFG organiseert één keer per jaar een speciale vertoning voor de bezoeker die wel van een verrassing houdt. 50 black-ticketbezitters hadden geen idee op welke film zij op welke locatie zouden gaan zien.

Na een wandeling vanaf Woonboulevard Spijksepoort en een korte koffiestop bij het politiebureau werden de gasten naar de ruimte geleid waar initiatiefnemer Perry Sporken De Gezel startte. Het voormalig kantoor van Poort6 in de Lingewijk, waar niet alleen meubels maar ook mensen een nieuwe kans krijgen. De bezoekers kregen een sneak preview van de prachtige Turkse film Sibel, die vertoont zal worden tijdens het filmfestival in april. 

Archief
Nieuwjaarsspecial | 19 februari 2020
Archief

IFFG trapte 2020 af in een drukbezocht Theater Peeriscoop. Een aantal bezoekers startten de dag met een volgeboekt filmontbijt in de nabijgelegen Bank van Noppes, voorafgaand aan de Argentijnse liefdevolle filmhit ‘An Unexpected Love’.

Daarna reisden de bezoekers af naar de Galapagos eilanden met de natuurdocumentaire ‘Galapagos: Hope For The Future’. De filmmaker Evert van den Bos leidde zelf de film in voor een volle zaal. Na afloop ging hij in gesprek met het publiek over de soms zware en lastige omstandigheden van het filmen op deze eilandengroep.